Carcassonne

Een spel waar je goed bij moet nadenken en zorgt voor soms wel uren vermaak is het spel Carcassonne. Het is een spel waarbij het er in het kort op aankomt dat je zoveel mogelijk punten bij elkaar sprokkelt bij een steeds groter wordende speelbord. Bij elke beurt komt er namelijk een tegel bij en word het steeds lastiger om je punten veilig te stellen.

Familiespel voor een avond

Bij de officiële omschrijving staat dat het spel in ongeveer 30 minuten uitgespeeld kan worden, maar onze ervaring leert als je met een paar goede spelers bent dat het spel toch wel iets langer duurt, want de keuzes worden steeds lastiger te maken omdat je weet wat voor consequenties eraan kunnen hangen. De leeftijd vanaf 10 jaar kunnen we ons wel aardig voorstellen aangezien je allerlei zaken in de gaten moet houden, maar als je kind al goed logisch kan nadenken dan kan hij/zij al eerder meedoen natuurlijk.

Eindeloos vermaak

Carcassonne in het kort is een spel wat gaat om het zoveel mogelijk punten scoren dit doe je als volgt: Elke beurt moet je een tegel aanleggen, deze kan bestaan uit een stuk weiland, een stuk stad, een klooster, een weg of een combinatie van. Hier kan je vervolgens een horige, varken of dubbel horige op zetten welke weer voor een score kan zorgen tijdens het spel of aan het einde van het spel. Als een weg, stad of klooster afgemaakt is krijg je namelijk punten. Het spel is afgelopen als de laatste landtegel is neergelegd. Op het moment dat het spel afgelopen is krijg je nog punten voor de steden, weilanden en kloosters die nog niet afgemaakt zijn maar wel een van je pionnen op staat. Dit kan ervoor zorgen dat de einduitslag op het laatst nog verrassend is.

Kortom een vermakelijk spel wat toch wel wat tactisch inzicht vereist. Leuk en ook zeker een aanrader.

Carcassonne

24,99
Carcassonne
8.9

Uitdagend

10/10

  Kwaliteit

  9/10

   Houdt je lang bezig

   9/10

    Meerdere spelers

    9/10

     Herhalingsfactor

     8/10

      Pros

      • Lang speelplezier
      • Door uitbreidingen nog leuker
      • Veel variatie

      Cons

      • Speelniveau van de spelers moet wel enigszins gelijk zijn.
      • Spel kan lang duren

      Dit vind je misschien ook leuk...

      1 reactie

      1. Ilse schreef:

       Uitdagend

       10

       Kwaliteit

       9

       Houdt je lang bezig

       10

       Meerdere spelers

       10

       Herhalingsfactor

       9

       Van mij mag de waardering wel wat hoger, ik vind het een geweldig spel wat ik wel dagen kan spelen met mijn vrienden. Is beter dan Catan vind ik persoonlijk!!

      Geef een antwoord

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *