Doolhof

Het spel Doolhof is in de loop der jaren diverse keren aangepast en ook de naam is van het betoverde doolhof inmiddels aangepast naar gewoon Doolhof, maar ondanks deze aanpassingen van Ravensburger is het spelconcept nog steeds vertrouwd en praktisch onveranderd. Het spel Doolhof is een bordspel wat geschikt is voor kinderen van 7 jaar of ouder volgens de specificaties en dat is een veilige aanname, je kan het met jongere spelers spelen maar hierover leest u verderop meer..

doolhofDoolhof van Ravensburger

Het is een spel waarbij je een speelbord hebt waar je d.m.v. allemaal losse kaartjes een doolhof creëert, op sommige kaartjes staan de schatten op en de bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk schatten te verzamelen alleen tja er moet wel een beschikbare weg aanwezig zijn. Aan het begin van elke beurt moet je een nieuw kaartje inschuiven waardoor het speelbord in 1x helemaal veranderd en dat bestaande gangen niet meer beschikbaar zijn en nieuwe gangen ontstaan zijn, dit zorgt ervoor dat het een uitdagend en soms ook frustrerend spel kan zijn.

Doolhof is een uitdagend spel

Onze ervaring is dat het spel Doolhof zeker een uitdagend spel is wat een leuk avondje plezier kan bezorgen, zeker als je het een paar keer gespeeld hebt worden de tactieken steeds beter en hierdoor wordt het eigenlijk alleen maar meer uitdagender. Het is een vermakelijk spel wat zeker met meerdere spelers een verrassende uitslag kan geven. Je kan het spel met maximaal 4 spelers spelen en onze ervaring is dat dit wel het leukst is, als je het namelijk met maar 2 spelers speelt wordt het wel een heel tactisch schaakspel en kan het spel juist veel langer duren dan als je het met 4 spelers speelt. Kortom een niet al te duur bordspel met wel uren vermaak is het spel Doolhof zeker, en nu met de donkere wintermaanden voor de boeg is het zeker een aanrader.

Doofhof

23,99
Doofhof
8.14

Uitdagend

9/10

    Kwaliteit

    9/10

      Houdt je lang bezig

      8/10

        Meerdere spelers

        8/10

          Herhalingsfactor

          8/10

            Pros

            • Lang speelplezier
            • Tactisch steekspel
            • Goed nadenken over je zetten

            Cons

            • Kan frustrerend zijn
            • Meer dan 2 personen is leuker

            Dit vind je misschien ook leuk...

            Geef een antwoord

            Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *