Jenga

Jenga is en blijft een vermakelijk spel hoe simpel het eigenlijk ook is, maar tegelijk is het een spannend en vermakelijk spel. Voor degene die Jenga niet kennen bekijk bijgaand filmpje dan maar eens waar een uitvergroot spel is gemaakt van Jenga:

Jenga uitdagend en verslavend

Het frustrerende aan het spel is dat een kleine misstap er al voor kan zorgen dat je het spel verliest. In het begin is het nog redelijk makkelijk want de bedoeling is dat je een steen uit de toren pakt met 1 hand en deze vervolgens weer terug legt boven op de toren, maar deze wordt natuurlijk steeds minder stabiel waardoor de moeilijkheidsgraad naarmate het spel vordert steeds moeilijker word, totdat iemand de toren omgooit. Het leeftijdsadvies is vanaf 6 jaar en je kan het spel met 2 spelers spelen.

Onze ervaring met Jenga

Om te beginnen slaat het leeftijd advies eigenlijk nergens op naar onze mening, wij speelde het al met onze kleuter vanaf dat hij 4 jaar was, en natuurlijk kan hij het dan nog niet super goed, maar het is goed voor de fijne motoriek van een kind om op jonge leeftijd al dit soort spelletjes te spelen. Wij hebben ons uitstekend vermaakt met dit spel en het wordt nog regelmatig erbij gepakt voor even een kort spelletje, officieel is het voor 2 spelers, maar je kan het ook prima met 3 of 4 spelers doen. Kortom Jenga is een vermakelijk spelletje wat zeker niet zou misstaan in de spelletjeskast.

Jenga

vanaf 17,99
Jenga
8.36

Uitdagend

10/10

  Kwaliteit

  9/10

   Houdt je lang bezig

   8/10

    Meerdere spelers

    8/10

     Herhalingsfactor

     8/10

      Pros

      • Lang speelplezier
      • Geluk maar toch strategie
      • Simpel maar toch moeilijk

      Cons

      Dit vind je misschien ook leuk...

      Geef een antwoord

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *