Pokemon Go voor beginnende spelers

Lekker aan de slag met een van de succesvolste smartphone games ooit gaat nu heel simpel. Pokemon Go is een veelbelovend en verslavend spel welke beschikbaar is op Android toestellen en Apple telefoons. Als je gaat beginnen met Pokemon Go dan wijst veel zichzelf, maar als je deze handleiding volgt dan start je lekker vlot. Er zijn namelijk aan het begin van het spel diverse keuzes die je moet maken die je later in het spel niet meer ongedaan kan maken.
Pokemon Go voor beginnende spelers

Download Pokemon Go in de officiele Play store van Google op Android telefoons of via de Appstore van Apple als je een Iphone hebt. Zodra Pokemon Go geinstalleerd is kan je hem opstarten en aan de slag gaan. Een van de eerste vragen op een Android toestel is of je wilt inloggen met een Google account of net zoals op de Iphone met een Pokemon trainer Club account. Pokemon-go-inlog Pokemon-go-waarschuwingWe raden je aan om nu een Pokemon Trainer Club account te gebruiken omdat zeker in de toekomst hier waarschijnlijk extra functionaliteit aan komt te hangen, het nadeel is nog wel dat de eigen servers van Pokemon nog steeds wel eens last hebben van downtime welke met een Google account niet of nauwelijks aanwezig zijn.

Wat verder opvalt is de melding om goed op te letten op je omgeving tijdens het spelen van Pokemon Go. Dit is geen onbelangrijk iets aangezien je misschien in de media ook al wel opgemerkt hebt dat er diverse ongelukken/bijna ongelukken zijn gebeurd door het spelen van dit spel.

Eerste Pokemon vangen – LET OP!

Als je een account hebt gekozen en geregistreerd hebt kan je aan de slag met het spelen van Pokemon Go. Professor Willow legt je in een paar zinnetjes uit wat je moet doen om aan de slag te gaan en al snel kan je je eerste Pokemon vangen. Hier komt het aan op je persoonlijk voorkeur, want je krijgt de keuze uit 3 verschillende Pokemon. Namelijk een Bulbasaur (gras Pokemon), een Squirtle (water Pokemon) en een Charmander (vuur Pokemon), wil je als echte Ash fan een Pikachu vangen als eerste Pokemon dan moet je een stukje gaan lopen en niet een van deze 3 vangen. Na 3 keer weggelopen te zijn van deze 3 Pokemon komt Pikachu er ineens bij staan. Nu kan het vangen beginnen:

Pokemon-go-2 Pokemon-go-3

Door op een Pokemon te klikken ga je naar bovenstaand Pokemon vang scherm in. Bij de eerste Pokemon die je vangt zie je de naam staan en CP met vraagtekens, in het vervolg zie je achter CP meteen de sterkte staan van de Pokemon. Dit is op een gegeven moment een belangrijk gegeven, omdat Pokemons met een hoge CP waarde moeilijker te vangen zijn en je hiervoor een ander type Pokemon bal moet gebruiken.

Voor nu kan je de Pokemon nog eenvoudig vangen door de Pokebal richting je Pokemon te gooien. Nadat de Pokebal 3x geschud heeft zal de melding “Gotcha” in beeld verschijnen.

Gefeliciteerd, je hebt je eerste Pokemon gevangen!

Pokemon-g0-10 Pokemon-go-4

Bij elke Pokemon die je vangt krijg je het volgende:

  • 100 Stardust (deze heb je nodig om je Pokemon beter te maken d.m.v. de knop Power up)
  • 3 candy’s van het soort Pokemon dat je gevangen hebt.
  • x00 XP waarbij de x nogal varieerd. Je krijgt 100XP voor elke Pokemon die je vangt, en 500xp extra als je een nog niet ontdekt soort hebt gevangen.

Lees verder: Beste tips hoe om een Pokemon te vangen

Pokeballs en items aanvullen

Nu je je eerste Pokemon hebt gevangen kan je pas echt aan de slag.  Professor Willow verteld nog wat details van het verhaal waarna je je nickname kan invullen en eindelijk echt aan de slag kan gaan. Je wil nu natuurlijk zoveel mogelijk Pokemon gaan vangen en je hebt de neiging om meteen naar buiten te rennen en rond te gaan lopen. Dit is natuurlijk goed, hou er alleen rekening mee dat de hoeveelheid Pokeballs niet oneindig is. Hier komen de Pokestops om de hoek kijken.

Pokemon-go-5 Pokemon-go-6Een Pokestop is niets anders dan een bepaald punt op de kaart welke gemarkeerd is door een blauw vaandel. Als je hierop klikt zie je de details van de Pokestop en als je in de buurt bent krijg je items op het moment dat je het plaatje rond laat draaien. De volgende items kan je krijgen in het begin:

  • Pokeballs
  • Potions
  • Revive
  • Eggs

Hoe hoger je in level bent hoe meer items je kunt krijgen, denk hierbij aan Super potions, Great balls, Ultra balls en nog veel meer.

Lees verder: Alle items in Pokemon Go verzameld

Op Pokemon Go jacht

Het doel van Pokemon Go is natuurlijk om alle Pokemons uiteindelijk te vangen. Ik wou hierbij gaan vermelden hoe je wat makkelijker Pokemons kan gaan vinden via een website als Pokevision.com, maar op het moment van schrijven hebben de makers van Pokemon Go, Niantic een update in het spel doorgevoerd waardoor de voetstapjes rechts onderin weggehaald zijn. Voor nu zie je de volgende iconen in het scherm:

  1. Avatar icoon – Hier kan je je hele jacht op Pokemon bijhouden op het gebied van statistieken. Je vind hier het aantal XP wat je nog nodig hebt om naar het volgende level te gaan, de medailles die je verzameld hebt en een soort logboek van wat je allemaal gedaan hebt.
  2. Pokeball icoon – Dit is het menu icoon waar je o.a. je gevangen Pokemon terug kunt vinden, de Pokedex met alle informatie over de Pokemons die je tot nu toe gezien/gevangen hebt, maar ook je item voorraad kan je hier terugvinden. Lees verder: Gebruik van items en menu Pokemon Go
  3. Pokemon radar – De Pokemon die in de buurt zijn vind je hierin terug, echter dit is op het moment van schrijven een vrij nutteloze functie geworden. 3 weken geleden stonden bij de Pokemon icoontjes het aantal voetstapjes wat een Pokemon van je af zou moeten zitten. Echter dit werkte niet goed en nu heb je dus eigenlijk geen idee waar de Pokemon zitten, behalve dat ze ergens in de buurt zouden moeten zitten. Ik verwacht dat de makers van Pokemon Go binnenkort met een update van deze functie komen, maar voor nu is het eigenlijk meer een ter info schermpje.

De beste manier om nu Pokemons te gaan vangen is nu eigenlijk heel simpel. Ga erop uit!

Te voet

De ervaring leert dat de beste manier om Pokemon te vangen nog steeds lopend is. Er staat nergens beschreven of dit ook echt het geval is, maar de ervaring van vele Pokemon jagers is dat je te voet de meeste Pokemon vangt. Het is ook het meest veilige, want ondanks de waarschuwingen bij het opstarten van het spel om goed op je omgeving te letten schijnt dit toch wel moeilijk te zijn.

Op de fiets

Als je even snel kilometers wilt maken om je eieren uit te laten komen is de fiets een goede oplossing. Zolang je poppetje op het scherm rustig blijft lopen betekend dit dat hij je meters registreert. Tevens kan je vanaf de fiets ook nog Pokemon vangen, alleen we raden wel aan om op een veilige manier te stoppen en aan de kant te gaan staan op het moment dat je een Pokemon vind.

In de auto

Om als bestuurder je telefoon vast te houden is al not done, dus Pokemon Go is een no go voor de bestuurder van de auto! Echter als je mee rijd met iemand kan het nog best wel lucratief zijn om Pokemon Go te spelen tijdens het rijden. Kilometers maken voor je eieren zit er niet in, want auto kilometers tellen niet mee. Echter Pokemons kan je wel vangen vanuit de auto, het vergt echter wel snel reactievermogen, zeker op de snelweg. Op het moment dat je telefoon trilt moet je namelijk wel meteen op de Pokemon tikken anders is hij al weg.

Vanuit het Openbaar vervoer

De ideale manier om Pokestops en Pokemon te vangen als je in de stad rijd. Er zijn zelfs Pokemon spelers die express de bus/tram in een van de grote steden pakken omdat er veel Pokestops in centra te vinden zijn die je zo af kunt gaan. Tevens wil er regelmatig wel een Pokemon opduiken die je kunt vangen.

 

Handleiding word nog verder aangevuld de komende tijd

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *